‘t Vlierhuis te Ommen

Aan de rand van de nieuwbouwwijk in de wijk Alteveer is voor de Stichting Saxenburgh Groep in opdracht van Woningstichting de Veste een woonzorgcomplex gebouwd. De visie van de Saxenburgh Groep op wonen, welzijn en zorg stond centraal voor ons ontwerp. Bij Saxenburgh staat gastvrijheid en veiligheid centraal.

De visie van de stichting sluit naadloos aan op de visie die wij, als architectenbureau, door de jaren heen hebben ontwikkeld met onze ervaring in de zorg. Hierdoor is er een ontwerp tot stand gekomen dat voldoet aan alle eisen.

Het gebouw ligt op een rustige locatie in een groene omgeving. Het complex biedt onderdak voor 49 bewoners met psychogeriatrische zorg. Deze bewoners zijn verdeeld over 7 verschillende woningen, waardoor er in elke woning 7 bewoners wonen. Elke cliënt heeft de beschikking over eigen sanitair en deelt een gezamenlijke woonkamer. Hier is ruimte om samen te eten, te helpen bij het koken, koffie te drinken of een activiteit te ondernemen.

Naast de woningen biedt het gebouw ook ruimte voor een wijksteunpunt. Bewoners van de wijk Alteveer kunnen elkaar ontmoeten, mee doen met activiteiten of helpen bij het koken.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google